Tüm Alışverişlerde Kargo ÜCRETSİZ.
Tüm Alışverişlerde Kargo ÜCRETSİZ.

Güneş Kremi Ne Zaman Ve Nasıl Kullanılır?

Güneş kremi, özellikle yaz aylarında dillendirilen bir ürün olsa da aslında yaz kış fark etmeksizin kullanılması oldukça önemlidir. Güneş ışınlarının bilinen etkilerinin yanı sıra, floresanlar, renkli camlar hatta televizyon ışığından yansıyan ışınların bile cilt üzerinde olumsuz etkilere sahip olabileceği gözlemlenmiştir. Bu sebeple güneş kremi kullanımı oldukça önemli bir mesele olmakla birlikte doğru güneş kremi kullanımına da bir o kadar dikkat edilmesi gerekir.


Güneş Kremi Kullanmak Önemlidir

Güneş kremi, yaş ve cinsiyet, sabah ve akşam, sıcak ya da soğuk ayırt etmeksizin düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Güneşten gelen zararlı ışınlar olarak bilinen UV ışınları, cilt bariyerini aşarak lekelenme, erken yaşlanma, nem kaybı gibi birçok soruna yol açabilir. Bu sebeple spf30+ ya da spf 50+ güneş kremi kullanımına özen göstermek, cilt yapılanması için oldukça önemlidir.


Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?

Güneş kremi, cildi güneşin zararlı etmenlerinden koruyan en önemli adımlardan biridir. Bu sebeple doğru ve düzenli uygulama gerektirir. Güneş kremi kullanımı için gereken adımları doğru uygularsanız, cilde temas eden ışın etkisini en aza indirebilirsiniz.

  • -Güneş kreminin, temiz ve nemli bir cilt üzerine kullanılması önemlidir. Bu sebeple kirden arınmış, temiz cilt ile güneş kremi için gerekli zemini hazırlamanız gerekir.
  • -Yüzünüzü 4 bölgeye ayırarak (2 yanak, alın ve çene olmak üzere) her birine nohut büyüklüğünde güneş kremi kullanabilirsiniz.
  • -Göz ve göz çevresine değdirmeden tüm yüzünüze uygulamanız gerekir.
  • -Eğer yaz ayıysa; boyun, omuzlar ve kollara da aynı miktarlarda uygulama yapmayı unutmayın.
  • -Güneş kremi, mümkünse 4 saatte 1 yenilenerek sürülmelidir.
  • -Lekeye yatkınlık gösteren cildiniz varsa leke karşıtı güneş kremlerini kullanabilirsiniz.
  • -Gece yatarken, makyaj olmasa bile güneş kreminin temizlenmesi önerilir. Bu sebeple cildiniz ile uyumlu bir temizleme jeli ile güneş kremi fazlalıklarını temizleyebilirsiniz.


Güneş Kremi Kullanmak İçin Kritik Saatler

Güneş kremi, günün her zamanı için kullanılabilir ve tazelenebilir. Ancak ışınların yoğun geldiği öğle saatlerinde muhakkak güneş kremi kullanarak dışarı çıkmanız ve gün içerisinde tekrar yenilemeniz gerekir. 50 faktör güneş kremi, yüksek koruyuculuğu ve bebeklerde bile kullanılabilen güvenli içeriği ile özellikle yaz aylarında cilt için kurtarıcı görevi görür. Kısacası güneş kreminin sürülmesi için en doğru zaman aralığı, güneşin doğduğu ve battığı saatler diyebiliriz.


Güneş Kremi Kullanmanın Faydaları

Güneş kremi kullanmanın faydaları şu şekildedir:

  • -Güneş kremi ile güneş lekelerinden kurtulabilir, oluşmasını önleyebilir ya da en aza indirgeyebilirsiniz.
  • -Yapılan araştırmalar, cildin yaşlanması ile güneş kremi kullanımı arasında bir bağlantı olduğuna işaret etmektedir. Erken yaşlarda başlayan güneş kremi kullanımı ile yaşıtlarınızdan daha genç ve dinamik bir görünüme kavuşabilirsiniz. Çünkü güneş kremi, güneşin zararlarını en aza indirgediği için elastikiyeti daha sağlam bir cilt bariyerine zemin hazırlar.
  • -Özellikle suya dayanıklı güneş kremi, deniz ya da havuz etkinlikleri için oldukça kurtarıcı olduğu için, tatillerde oldukça fayda sağlar.
  • -Cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur.
  • -İçerisindeki nem etkisi sayesinde, cildi makyaja hazırlar.




Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
E-Bülten
Kampanya ve Fırsatlardan Haberdar Olun
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.